Oтсега вежбањето и грижата за вашето тело може да ја надополните со дополнителна нега со професионални масажи и релаксација во луксузно опремениот СПА центар.

389 75 255 925
info@playfitmove.com.mk

Аеробик

Една од најпопуларните и современи форми на физичкото оптоварување се фитнес активностите, меѓу кои е и аеробикот. Програмите за аеробик се препорачуваат за оние кои сакаат да ја подобрат својата општо здравствена состојба или да постигнат максимална физичка спремност и самодоверба. Предностите кои може да ги добиете со аеробикот се следни:

  • Вежбањето аеробик ќе Ве направи поздрави и посреќни.
  • Во комбинација со здрава исхрана, вежбањето аеробик ќе Ви помогне да ги изгубите вишокот килограми, да ја зголемите својата издржливост.
  • Аеробикот го зајакнува имунитетот.
  • Со редовно вежбање ќе имате намален ризик од појава на кардиоваскуларни болести, остеопороза и дегенеративни болести на зглобовите.
  • Ќе имате подобрена координација и рамнотежа.
  • Аеробикот го олеснува чувството на депресија, ја намалува напнатоста поврзана со анксиозност и Ви овозможува релаксација.
  • Ќе Ве одржува енергични, активни и витални.
  • И за крај, истражувањата покажуваат дека луѓето кои учествуваат во редовните аеробик вежби живеат подолго од оние кои не вежбаат редовно. Доволно причини да ни се придружите во Play Fit Move Wellness!