Oтсега вежбањето и грижата за вашето тело може да ја надополните со дополнителна нега со професионални масажи и релаксација во луксузно опремениот СПА центар.

389 75 255 925
info@playfitmove.com.mk

Пилатес

Пилатесот се состои од приближно 100 вежби кои се наменети за затегнување на мускулите. Основата на пилатесот е внимателно контролирано дишење за подобра контрола на функционирањето на мускулите и координирање на движењата на целото тело.

Вежбањето пилатес има многу придобивки. Ова се некои од нив:

 • ги зајакнува и тонира мускулите, без да се оформува непотребна мускулна маса;
 • ја подигнува свеста за Вашето тело;
 • го подобрува држењето на телото;
 • го зајакнува ‘рбетот и го прави пофлексибилен;
 • ја подобрува циркулацијата;
 • ги олеснува болките во грбот;
 • ја подобрува рамнотежата;
 • добивате поголема контрола над дишењето;
 • го намалува стресот, напрегнатоста и Ви дава енергија;
 • Ве учи како да ги координирате телото, умот и духот;
 • го подобрува Вашиот изглед и Ви ја зголемува самодовербата.