Oтсега вежбањето и грижата за вашето тело може да ја надополните со дополнителна нега со професионални масажи и релаксација во луксузно опремениот СПА центар.

389 75 255 925
info@playfitmove.com.mk

Трудничка масажа

Масажата за трудници е посебен третман прилагоден на потребите на секоја трудница ако се земат предвид промените низ кои поминува телото во текот на бременоста. Масажата ја подобрува функцијата на мускулите, циркулацијата, телесниот тонус, ослободува од ментален и физички умор. Допирот е важен за физичката и емоционалната состојба на секоја идна мајка додека се навикнува на новиот изглед на своето тело. За време на масажата се води сметка најмногу да се третираат оние делови од телото кои трпат најголем напор за време на бременоста и онаму каде што има најголеми и најчести болки.

Придобивки од пренаталната масажа:

  • Релаксација и помош при несоница, ослободување од стрес;
  • Намалување на притисокот на определени делови на телото кои се најмногу оптеретени;
  • Намалување на отоците на раце и нозе;
  • Подготовка на мускулите потребни при породување;
  • Подобрување на циркулацијата на крв и лимфа;
  • Олеснување на болки во грбот, врат, колкови и нозе, грчеви во мускули;
  • Поддршка на физичката и емоционалната енергија.

Масажата е корисна за секоја трудница, но не треба да се применува кај трудници со зголемен ризик од предвремено породување. Во PLAY FIT MOVE Wellness масажата за трудници ја изведуваат професионални физиотерапевти. Станува збор за посебна масажа прилагодена на потребите на секоја трудница.

Закажете го Вашиот термин на 075 255 925.

 

Категорија:

Date: