Oтсега вежбањето и грижата за вашето тело може да ја надополните со дополнителна нега со професионални масажи и релаксација во луксузно опремениот СПА центар.

389 75 255 925
info@playfitmove.com.mk

a

НАМАЛУВАЊЕ НА СТРЕСОТ

  /    /  НАМАЛУВАЊЕ НА СТРЕСОТ

АРОМАТЕРАПИЈА

Ароматерапијата е лекување или спречување на болестити со користење на етерични масла. Се применува и при ублажување на болки и вознемиреност, зголемување на енергијата, подобрување на меморијата, за опуштање, спречува опаѓање на косата и ги намалува егземите кои предизвикуваат чешање.

Понудени се две основни теории со цел да се објасни ова нивно наводно дејство. Првата е влијанието на мирисите врз мозокот, особено на лимбичкиот систем преку сетилниот систем. А другата е директното фармаколошко дејство на етеричните масла. Иако ароматерапевтите често го докажуваат точното познавање на синергијата помеѓу телото и етеричните масла, ароматерапијата е сè уште необјаснета. Меѓутоа, некои претходни медицински испитувања покажале позитивен дејство. Ароматерапијата не лечи состојби, но му помага на телото да најде природен начин да се излекува и да го подобри имунитетот.

Категорија:

Date:

Tags: